• 1/7
  • 2/7
  • 3/7
  • 4/7
  • 5/7
  • 6/7
  • 7/7
Billedserier
Image Map

Bogen Luftfotoarkæologi i Danmark er udkommet

2. juli 2015
Med bogen viser vi, at der skjult i det danske landskab ligger et væld af gode historier gemt. Når vi hæver os op fra jorden, kan vi se sporene efter, hvor vore forfædre færdedes. Ja, det er nærmest som om, menneskene stadig er usynligt til stede i landskabet. Når vi flyver over en gul kornmark og ser de grønne spor efter jernalderbøndernes langhuse, brøndene på gårdspladserne og hegnene, der omgav gårdene, så er det som en varm sommerhilsen fra de mennesker, der boede her engang for hundredvis af år siden.

Med vores billeder bliver den skjulte kulturarv synlig, og så får vi også muligheden for at udforske den og passe på den og bevare noget af den for eftertiden.

Bogen, der er på 416 sider med et væld af nye luftfotos, præsenterer resultater fra de første fire år i Holstebro Museums projekt Fortiden set fra himlen  – Luftfotoarkæologi i Danmark. Projektet er den første større satsning på luftfotoarkæologi og ikke-destruktiv arkæologi i Danmark. Det viste sig at være en god satsning for ved flyvninger og studier af gamle luftfotos dukkede flere tusinde ukendte landsbyer og gravhøje op.

Bogen er skrevet af de to arkæologer og museumsinspektører Lis Helles Olesen, Holstebro Museum, og Esben Schlosser Mauritsen, Ringkøbing-Skjern Museum, på baggrund af over hundrede flyvetimer, studier af gamle luftfotos og moderne laserscanninger.

Bogen koster 350 kr. + porto (vægt 3 kg).Seneste nyt
17.9.19
Ny bog om luftfotoarkæologi
Fredag d. 20. september kl. 14. Vores nye bog Luftfotoarkæologi 2 – Luftfotos,......
12.9.18
Udsendelse på DK4
Så har Frantz Howitz og hans dygtige fotografer lavet en udsendelse om vores......
10.9.18
Billeder fra nogle af de mere end 200 nyfundne lokaliteter
Som alle ved har sommeren 2018 været fantastisk tør og solrig....
30.8.18
Videnskab.dk omtaler sommerens "rekordmange fund"
Videnskab.dk har skrevet en lang omtale af projektets mange fund, der skyldes......
5.7.18
Flyrekognosceringen 2018 er i gang
Tørken giver de optimale forhold for at finde afgrødespor....
8.1.18
TV Midtvest d. 9.1.2018
I TV MIDTVEST’s serie Vikingernes Virkelige Verden vises afsnittet Vikingetiden......
Kontakt: Lis Helles Olesen - Holstebro Museum - Museumsvej 2B - 7500 Holstebro – 21 18 79 54 – lis.helles@holstebro-museum.dk